sommar värme

Vilket underbart sommarväder vi har, men mot slutet av veckan så blir det lite svalar skönt det. Jag kommer att flytta på torsdag och då får det gärna vara lite svalare.
Har i helg varit till Stockholm och hjälp min son och hans familj med att städa och packa inför deta flytt hit upp. Så denna vecka bor mina barnbarn och sonens sambo hos mig till torsdag då de får tillgång till sin nya lägenhet i Härnösand och sonen är i Stockholm och jobbar ytterligare 2 veckor.
Min yngsta dotter är hemma från Skövde dennna vecka det är ju gatufestvecka här i Sundsvall.Var igårkväll ut och åt mat tillsammans med henne och hennes sambos mamma Catrin, mycket trevligt. Vart på Tusen och En Natt kan rekomendera detta ställe.
Något stickande blir det inte i dessa flyttider men jag kommer igen.Ha en trevlig och skönt sommar Elsy

Sommarväderet är på gång.

Hinner inte skriva så mycket just nu har fullt upp både på jobbet och hemma. Hann inte ens gå på Stickkafét förra veckan då är det fullt upp.
Jag har bestämt att jag flyttar upp till Härnösand den 2 juli, så nu är det packandet som gäller hemma, hua vad mycket saker man har.För att prata om allt garn och tyg som finns måste säkert bli mycket äldre änn 100 år och inte göra några flera garninköp för att få slute på det jag har. Kan bara nämna att jag hade 91 nystan 2-trågigt växtfärgat garn.......Har Packat garnet i stora sopsäckar är nu upp i 10 fulla säckar finns lite till. Ändå har jag kastat en hel del både garn och annat..
PÅ stickfronten blir det inte många varv stickade på kvällarna, men jag försöker att ändå sätta mig en stund då det är stickningen som ger min orken åter. Men har ändå fått klart en sjal stickat i Marias egenhändigt färgade garn, sockor i Fabel och börjat på ett par fingervanar.
Men nu är det fint väder så jag börjar åter tro att det kommer att bli en sommar iår????????/Elsy

Stickning utan regn

Vi blev en liten skara som stickade på Internationella Stickdagen, vi var bara fem som kom, synd.Det var ju riktigt trevligt och regnet höll sig borta. Tänk att sitta och sticka och fika i en park, vilket var helt otänkbart för några år sedan.
Men idag så regnar det ordentligt vet inte riktigt hur mycket som kommit men mycket är det.
Här är blider på de som var och stickade igår i Vängåvan i Sundsvall, jag finns inte på bild då jag stod bakom kameran.
Elsy

Internationella stickdagen

Vaknade till en mulen lördagsmorgon, men det börjar lätta på, så hoppas att det skiner upp så att vi som tänkt oss sticka idag kan träffas i Vängåvan om inte så är det hos Cinas garn.Alla är välkommna.
Under veckan så fick vi information på jobbet om att den avdelning jag jobbar på är föreslagen att dras ni, detta utifrån de besparingskrav som kommunen skall genomföra.Jag är inte rädd för att bli utan jobb, utan kommer säkert att bli flyttade till en annan avdelning.Bara att vänta och se..........
I tordags eftermiddag var jag till Timrå på studentfest Ida tog studenten, tänk vad tiden går fort inte länge sedan hon var baby.
Har blivit klar men en sjal under veckan och börjat på en ny, köpte garnet då jag var i Stockholm är det blåmelerade garnet  som min kan se i tidigare inlägg.
Kommer på måndag få klart med vilket datum jag kan flytta till Härnösand, går bara och väntar vill inte göra något här hemma./Elsy

Underbar junikväll i Sundsvall

Som vanligt är jag dålig på att uppdatera. Men detta har hänt sedan jag skrev sist.
Jag har bestämt mig för en lägenhet i Härnösand och kommer att flytta upp under sommaren, vet ännu inte datum. Så är det någon från Härnösand som läser min blogg så hör gärna av er utifall att ni är intresserade av att starta ett stickkafé.
Under helgen var jag varit till Stockholm till min son och hans familj min sons sambo fyllde år och även mitt ena barnbarn så det var fest.Naturligtvis blev det ävenen del garninköp. Var till Marias garn på söder där jag köpte ett sockgarn som hon målat själv även ett sjalgarn som hon målat hittade även ett ekologiskt ullgarn från Grimsslätts som jag inte kunde motstå plus lite till. Var även till Sticka i gamla stan och där köpte jag Lucca Fino Tweed ett helt underbart mjuktgarn.Detta är en del av mina garninköp i Stockholm prata om köpstopp?????????Var även in på en lite garnaffär i Gamla stan som jag inte komm ihåg vad den heter.
Här är en bild på studentpojkar som jag stickar
Den här fina tröjan har jag stickat efter Dropsmönster den är skickad till min dotter i Örebro hon blev mycket nöjd med De här vantarna och sockorna har jag stickat i Araucania Ranco Multy var ett helt underbart garn att sticka i.


Som ni ser så har jag ändå gjort en del sedan sist.Hoppas på att jag ska skriva lite oftare. Nu ska jag gå ut och sätta mig på balkongen med min sjalstickning och njuta av kvällssolen. Här upp blir det inte riktigt mörkt ett helt underbart ljus som gör en glad.
Ha det så gott Elsy

Gråmulen torsdagsmorgon

Igår kväll var det som vanligt Stickkafé alltid roligt att träffa kvinnor med samma intresse.Är bara kvinnor som kommer ni männ är också välkomna.
Har stickat klart en del sedan sist en kofta till min dotter i Örebro som jag skickade till henne tillsammans med en del småsaker som jag köpt på loppis till henne.Hon blev mycket glad.Har även gjort en studentpojke, sockor i falskaflätor och ett par fingervantar.Har börjat en del nytt två barn tröjor ett par sockor och en sjal.
Idag ska jag åka till Stockholm till min son och hans familj ska bli jättekul.Kommer att besöka en del garnbutiker få så om jag kan låta bli att köpa något???????????Både min sons sambo och deras son fyller år nu så det blir kalas.
betskamrat, Alanya är ett av mina favorit resemål./Elsy

RSS 2.0