Stickträff på jobbet

Igår kväll efter jobbet hade vi en stickträff på jobbet. Jag mailade ut för någon veckan sedan om att jag tänkte starta en stickgrupp på jobbet. Igår kväll träffades vi för första gången vi var sex stycken som kom. Mycket trevligt. Några hade inte stickat på länge ,men de var lättlärda. Vi bestämde att vi ska träffas på måndagar efter kl 17:00.
Nästa måndag skall två ha med lite fika smörgås för man blir ju hungrig efter en dags jobb. Ser fram emot nästa måndag. Tänk att det var så uppskattat/Elsy

Från vävstgan

Var i fredags en sväng till vävstugan på Ågatan här i Sundsvall jag är medlem i denna och det blir en del vävt också, detta fanns att hämta för mig då.

Denna matta är väv i svart varp och bomullstrasor och är ca 4 m lång, kanske att den läggs på hallgolvet vid vårstädningen.

Här är två mycket fina sjalar som jag vävt den vänstra är det alpaca och den högra i1-trågigt svenskullgarn en tråd vitt och en tråd grått i inslaget, varpen är tvåtrådigt svenskullgarn./Elsy

Söndag kväll

Har varit en lugn och skön helg. Det har snöat en hel del vilket gjot att jag varit inne och handarbetat en del. Snön faller nu som lätta fjun mycket stämmningsfullt.
Har idag monterat och fästit trådar när kommer lite bilder på det som är klart.Förutom detta så har jag stickat ett klart ett par fingervantar till en arbetskamrats syster och en tummvante med lusemönster till min chef som förlagt den ena.Denna halsduk är stickad i mullbärssilke bliev så mjuk och skön, var inte riktigt så rolig att sticka som jag trodde då jag började med denDenna sjal är stickad i Kauni /Elsy

Fredag morgon

Har snart gått en veckan sedan jag skriv sist, känner att jag måste skriva lite. På jobbet har det varit som vanligt upp och ner. Här är det ett mycket vackert vinterväder vit vacker snö och ett par grader kallt. Var i onsdagkväll ute och fikade med någon........mycket trevligt. Blev då inget stickafé, saknade dessa kvinnor.
Ja, på stickfronten då,har stickat en sjal i Kauni (bild kommer) har börjat på en del arbeten som ligger i soffan och tittar på mig och säger gör klart mig först, har även fått en del beställningar.
Igår skulle jag hämta garn hos Cina till en Lusetröja då jag kommer till henne är den färgen restnoterad.Skulle sedan köpa svart Alpaca till en beställd sjal, då var det svarta slut och kommer till leverantören vecka 6 så det är bara att vänta. Inte nog med detta då jag på kvällen sätter mig i soffan för att sticka på fingervantar i Step upptäcker jag ett fel på tumökningen så det var bara att repa upp.Slängde då vanten i soffan så den blev ledsen,lovade att han ska bli klar i helgen./Elsy

Söndag18 januari 2009

En fin söndag minus 5 garder och lätt snöfall.Får gärna fortsätta så.
Var igår till en loppis och hittade tre efterättskålar som jag spar på och även en salladskål med samma mönster kände mig så nöjd, har nu hittat 12 efterrättskålar.
Annars så har mitt liv i helgen bestått av att sticka och att ta en långpromenad.
Har idag börjat att sticka en sjal i Merino Fine 1400 m/hg oj vad tunnt med den blir fin bild kommer da jag stickat en bit, detta kommer att bli ett långtidsprojekt.
Här kommer några bilder på vad jag monterat klart i helgen.
Mössa och halsduk i Michigan ett akryl garn som jag köpte i Malaga, underbart mjukt att sticka av.

En mössa som jag stickat till min sons sambo Anna i Stockholm kommer att skicka den till henne under kommande vecka.Den är stickad i en tråd Step och en tråd Bambino ull.

En svart sjal som jag sticka i Mohair Lux. Den ska min dotter Annika i Skövde få, även den skall jag skicka i veckan.En mycket vacker och mjuk sjal i grått garnet köpte jag i Prag och det är stickat i Austermann metropolis.
Sist men inte minst ett par herrsockor som är stickade i vanligt raggsocksgarn./Elsy

Torsdag morgon i Sundsvall

Vaknade till en fin morgon efter en natt av god sömn. Kom lite nysnö igår och det är 8 grader kallt. Var igårkväll på Stickkafé trevligt som vanligt.
Har nu jobbat några dagar och det känns bra har inte varit allt för mycket jobb utan jag har hunnit med.
På stickfronten då, håller på med en sjal till min dotter i Skövde,sockor i Alpaca sickar falskaflätor, ett par herrsockor, en mössa till min sons sambo, fingervantar i Step en beställning mmmm.Jag har även fått beställning på tre tröjor att sticka.
Skickade igår ut ett mail på min arbetsplats om det fanns någon intresse av att lära sig sticka har fått sju jasvar, jättekul att det finns intresse, en del kan sticka och vill friska upp minnet och andra vill lära sig att sticka./Elsy

Sista jullediga dagen

Var i onsdags på Stickkafé här i Sundsvall det först efter helgerna, var som vanligt mycket roligt, alla är så duktiga på att sticka.
Imorse var det plusgrader efter några dagars kyla men nu har det blivit minus igen få se hur det blir ihelgen.
Igår var jag på middag hos min vännina och hennes man, gott att bli bjuden på mat och slippa laga och äta ensam.
Nu är min julledighet slut bara helgen kvar sedan väntar jobbet på måndag. Blir att jobba till början av mars då jag och mitt ena barnbarn som är 12 år och bor i Örebro ska åka till Egypten en vecka skall bli mycket roligt.Elsy

Lite uppdatering efter helgerna

Nu är det slut på helgerna men jag är ledig till den 12 januari då jag börjar jobba. Det har varit kallt efter ny år som mest
-21 grader huuuua. Så jag har stickat en del. Kolla bilderna.
Idag har jag städat ut julen är så skönt lika skönt att få bort julsakerna som det är roligt att ta fram dem.
Min dotter i Örebro och jag har bestämt att vi ska åka på Sy-mässan i Kista den 4 april ska bli kul dels att åka på mässan och framförallt få göra något med bara henne. Händer inte så ofta. Hon och hennes äldsta dotter Ronja är super duktiga på scrappbooking, även hennes andra två döttrar är duktiga. Så titta gärna in i hennes blogg.
Höll på att skriva att det är Stickkafé ikväll vilket jag ska gå på, sycker att det är så trevligt att träffa dessa personer som har samma intresse./Elsy
 Dessa sockor är stickade i Opal dengul/gröna i ull/bomull och den blå i ull.Opla är tunnt men det är roligt att sticka men.

Bra att man har lite mjukisdjur kvar sedan barnenbar små här fick skalman vara modell för min Åre mössa och halsduk, det är stickat i Ausermann Romantic som jag köpte i Prag ett lätt garn att sticka i stickade på stickor nr 6.


Denna sjal är också stickad i ett Ausermann garn som jag köpte i Prag men jag kommer inte ihåg vad det heter. Men den var mycket lätt stickad det var en blandning av ull och mohair/Elsy

En riktigt god fortsättning på 2009

Har inte blivit något skrivande på några dagar men nu har jag tid, då min son och hans familj åkt hem till Stockholm.
Efter julen följde min två barnbarn med mig hem från Stockholm, gott att få ha dem  ensam ibland, älskar alla mina barnbarn lika mycket.. Dessa två är inte vana att leka i snön så de älskade att vara ut, nu då de varit här.
Nyårshelgen firade jag med sin son och hans sambo som kom hit upp.
På stickfronten har det blivit två par sockor i Opal och två barnlusetröjor i Freja men de ska monteras. Bilder kommer senare. Är så skönt att ha lite ledigt så här mitt i vinter, är ledig till 12 jan då jag är åter på jobbet.
Idag är det 13 grader kallt här så det bet i kinderna då jag för en stund sedan var till tvättstugan./Elsy 

RSS 2.0