Pågående stickningar

Här kommer ett par bilder på fingervantar i step och en sjal i Opal. tycker att de blir bra/Elsy

1:a advent

Nu är det första advent en helg som jag tycker så mycket om. Igår bakade jag lusekatter och pepparkakor. Satte fram advetsljustakar och putsade fönster samt bytte gardiner, kände mig nöjd.
Jag har även monterat en del tomtar som jag imorgon skall ta med till mitt jobb och sälja, har fått förfrågan om jag inte gjort några. De vet att jag till varje jul har med mig.
Tomtarna är lekvänliga de är stickade i akrylgarn och alla kläder går att ta av, så barnen kan leka med dem./Elsy


Stickkafè på Dolcetto

Var igår för första gånge på ett Stickkafé var på Dolcetto i Sundsvall vi var 7 stycken där. Mycket roligt kommer att gå flera onsdagar. Kul att kunna dela med sig till andra med samma intresse.
Håller fortfaramde på mde mina fingervantar de blir så fina, jag gör dem i Step. Stickar på en cjal i Opal 4 trådigt och en barnluse tröja i duvblått.
Här i Sundsvall faller det lätt snö så vackert.

Elsy

Kväll med snö och blåst

Här i Sundsvall är det snö och blåst inget roligt.
Har dag varit och köpt garn hos Flitiga Fingra det blev ett nystan Step Aleo Vera den grå/rosa ska bli en halsduk med hålmönster till min sons sambo och två nystan brunt  Freja så jag kan sticka ryggsäckar till mina tomenissar.
Började igår att sticka fingervantar i Step Aleo Vera till mig, ett underbart garn att sticka i och en  sjal i Opal med hålmönster.

Elsy

Jag älskar ...

Jag älskar att sticka lusemönster,stickar koftor/tröjor, sockor, vantar mmmmm

Elsy

Mina garn ...

Mina garn inköp i Stockholm.

Elsy

Dessa sockor ...

Dessa sockor Stickade jag i Stockholm av Viking Sportsragg ett underbart garn att sticka i och roligt då mönstret växer fram av sig själ

Snart är ...

Snart är det jul.Dessa tomtar är stickade och kläderna går att ta av. Vet inte hur många jag gjort genom åren är många.Ska nästa helg

Lite uppdatering av vecka

Har inte hänt så mycket sedan jag kom hem från Stockholm. Har jobbat på dagarna och kvällarna har gått åt till att sticka är bråda tider nu så här inför julen. En del beställningar. Men under veckan har jag färdigställt två sjalar, tre barnlusekoftor, tre tomtar. Ha tänkt lägga upp bilder på detta men datorn och jag är inte vänner idag. Hoppas att jag kan få hjälp med detta.
Det har kommit lite snö här i Sundsvall och några grader kallt.

Elsy


Besök i Stockholm

Är i Stockholm sedan torsdagkväll är hos min son och hans familj. Har varit bra dagar älskar att ströva omkring på söder där de bor.
Under fredagen besökte jag fyra garnaffärer. Marias garn, oj vad mycket fint hon hade köpte en härva svart Marino Fine ett underbart skönt garn skall bli en sjal.
Var sedan till en superbutik, KnitLab ligger på Rosenlundsgatan, är ni i Stockholm så måste ni bara gå dit ,oj vilken underbar och kunnig kvinna som äger denna butik, hon gör även egena mönster. Fick massor av ideer köpte några nystan Opal olika skiftningar ska bli sockor, vantar sjal och en fuskpolo.
Har även stickar två par damsockor och två par barnsockor i Viking Sportragg, ett skönt garn att sticka sockor i. Blider kommer senare på både sockor och garnet jag köpt.

Elsy

Besök hos Cinas garn i Sundsvall

Var till Cinas garn igår en helt fantastisk garn affär. Finns så många härliga garner. Finns få som Cina det bemötande man får av henne är helt ortoligt vänligt. Hon är också så duktig. Har ni vägarna förbi Sundsvall är det ett måste att besöka hennes affär. Jag vara bara tvunget att köpa ett nystan Austermann Step Aloe Vera, ett helt fantastiskt skönt garn, jag skall sticka fingervantar. 

Elsy

mina färdiga alster under denna vecka


Enkla men snygga halsdukar sticka i resårstickning 2r och 2a i valfritt garn lägg upp ca 36 maskor.

Barnluse tröja 2 år mycket efter traktade tröjer har sålt många.


Egenhändigt sytt nalle med en halsdukstickad i siilke/ull vet ej vad det är för märke haft det legande i många år.


En shal stickad i samma garn som halsduken ovan.
Elsy


trasmattaDenna matta är väv i svart och röd mattvarp. Blev mycket fin är med i vävstugan i Sundsvall en aktiv vävstuga men många duktiga medlemmar. Många äldre super duktiga kvinnor
Elsy

Halsduk till mitt barnbarn

Stickade denna halsduk till mitt barnbarn då jag var i Örebro och hälsade på dem.Åter hemma från Örebro

Åter hemma i Sundsvall efter en vecka i Örebro med mina när och kära. Stickade var sin halsduk till två av mina barnbarn där.
Väl hemma igår så började jag sticka på en Lusetröja till en 10-åring den stickas i Drops Karisma grå och naturfärg, Bild kommer senare. Ha ikväll fixa klart ett par sjalar.
Till helgen blir det vävstugan tillsammans med en vännina. sak väva en trasmatt i rosengång och i svart varp, det blir i hösten färgprakt med rosengången i svart/brunt tror att den blir en fin höstmatta.
Elsy

RSS 2.0