Annandagsmorgon i Stockholm

Har firat min jul i Stockholm, kommer att åka hem till Sundsvall på söndag 28/12 och har då mina två barnbarn med mig. Här finns det ingen snö så den riktiga julstämmningen infinner sig inte utomhus men inom hus har det varit jul. Tomten var snäll mot mig fick några paket och lagom med god mat.
Jag har även hunnit sticka klart ett par sockor i Opal och blandningen av ull och bomull, har även stickat ett par fingervantar i Step till min sons sambo hon blev mycket glad för dem och även halsduken som jag stickat i samma garn till henne.
Ha en mycket god fortsättning./Elsy

Julhälsning till er alla

Här i Sundsvall känns det att julen närmar sig det är sol och några minusgrader. Bilden är tagen från min balkong för ett par dagar sedan är lika vackert idag. Med denna bild vill jag önska er alla en riktigt GOD JUL/Elsy

Åter en sjal

Denna sjal har jag stickat iSchachenmayr Mohair lux ett underbart skönt garn att sticka i/Elsy

En del påbörjade stickningar

Detta är en del av alla påbörjade stickningar jag har pågång, de ligger i soffhörnan/Elsy


sjal

Denna sjal är sticka i Opal/Elsy

Halsduk

Halsduk stickad i Step till min sons sambo/Elsy


sjal

Denna vackra sjal är stickad i kauni är bland det vackraste jag stickat/Elsy

Onsdagkväll

Har ikväll varit på stickkafé här i Sundsvall. Helt underbara kvinnor som kommer, lättsamma, glada mmm. Kan inte förstå varför jag inte gått tidigare.........Stickar på en trekantssjal i Kauni ett så vackert garn, bild kommer senare då den är klar.
Innan jag gick till stickkafét så var jag en sväng till Birsta och löpte de sista julklapparna, skönt att ha det gjort. Då jag ändå även gick en sväng på stan innan stickkafét så passade jag på att köpa en ny tröja till Jul och ett par svart byxor./Elsy

Söndagmorgon.

Vaknade tidigt efter en natt med mycker god sömn, Åkte i fredags till en vän som bor på ländet var så vackert men all sön och kyla och alla vackra fåglar vid fågelbordet.
Här är det 15 grader kallt och mycket snö får lusta att gå ut och göra snöänglar, synd att barnbarnen inte är här.
Ska idag sticka klart ett par fingervantar som är beställda och hoppas sedan kunna börja på en sjal i Kauni köpte lite då jag var i Östersund.
Ha det så gott alla/Elsy

Ledig några dagar

Är ledig några dagar denna vecka. Igår blev det julpyntande och på kvällen var det som vanligt Stickkafè, det bästa jag gjort på länge är att börja gå på detta. Helt underbara kvinnor som kommer och energi jag får.
Här i Sundsvall är det ett mycket vackert decemberväder ca 6 grader kallt och några ca snö.Hoppas att det kommer att ligga kvar till julen och snön får gärna följa med mig till Stockholm där jag kommer att fria julen.
Har alltid några stickningar på gång lägger inte upp allt här på bloggen skulle bli för mycket./Elsy

Underbart vackert

Detta underbara garn i Mullbärssilket köpte jag hos Cinas i Sundsvall. Dyrt var det men underbart vackert kunde inte motstå att köpa ett nystan det kommer från Färgkraft. Ska sticka en halsduk./Elsy

Julklapps tröjor

Jag har stickat desaa två lusetröjor till en kompis vars barn ska få dem i julklapp. Jag är mycket nöjd med resultatet. De är stickade i Drops Karisma./Elsy

Besök i Östersund och Jamtli Julmarknad och lite garninköp

Denna helg har jag varit i Östersund hos min bästa vännina Sussane. Hon är alltid så gästvänlig och må om mig då jag kommer och vi har jätte roligt tillsammans.Övre bilden visar hur vackert det var i Östersund.
De var ju Julmarknad på Jamtli en mycket vacker och väl besökt julmarknad, har blivit lite av tradition att jag åker till denna marknad. Sedan så var det sön i Östersund vilket gjorde att marknade fick en julstämmning.
Det blev också lite garninköp. Ullgarnet köpte jag på marknaden. Lingarnet som är hemspunnit köpte jag på Pingstkyrkans loppis.
De två hundarna är Susannes, det heter Wilma och Vera.

Elsy

Stickkafé igår

Var igår kväll på  stickkafé igen. Mycket trevligt att träffa dessa kvinnor och få lite nya ideer.
Här har det slutat regn men det har frusit på så det är rena isbanan. Får gå försiktigt.
Köpte igår garn till två svarta sjalar som är beställda.
Oj vad jag älskar mina fingervantar i Step./ Elsy

snöoväder

Tisdagkväll i Sundsvall och det snöar rejält, sedan ligger isen under så det blir inte roligt att gå ut.
Jag gjorde klart mina fingervantar i Step igårkväll, de blev superfina. Visade dem på jobbet idag fick på stående fot beställning på två par så det är bara att börja sticka. Men jag måste först få klart det som är beställt till jul.
Händer inte så mycket här./Elsy

RSS 2.0